OKT in Mexico

Ik mag mee spelen met kingdom of The Netherlands op het OKT in Mexico

trainen met Team NL

Ik zit in de voor selectie van Team NL en mag mee trainen ter voorbereiding op het OKT in Taiwan.

 

AAA Ongeslagen Europees Kampioen

Juichende spelers na de winst op de Italianen in de halve finale. Na de winst in de finale kon er nog harder gejuicht worden!
(Foto: Raymond Beugeling)

Team Kingdom of the Netherlands is dankzij een 6-3 overwinning op Spanje in de finale van het EK U18 in Grossetto, Italië, ongeslagen Europees Kampioen geworden! De ploeg van manager Eric de Bruin prolongeert hiermee de Europese titel en heeft zich geplaatst voor het WK van 2019!

 

Op weg naar de finale werd gisteren nog in de halve finale gewonnen van aartsrivaal Italië. De Italianen werden via de mercy rule met 12-2 verslagen. Het Koninkrijksteam U18 begon dan ook als absolute favoriet aan de finale tegen Spanje.

Vroege voorsprong

Startende werper Luuk ter Beek had vroeg in de wedstrijd weinig moeite met de Spaanse slagploeg en zag zijn teamgenoten al in de eerste inning op 1-0 voorsprong komen. Jeandro Tromp (vier wijd) scoorde op de honkslag van zijn HCAW-teamgenoot Denzel Bryson. Twee innings later werd deze voorsprong verdubbeld. Het was wederom Tromp die wist te scoren. Deze keer kwam hij dankzij een honkslag op het eerste honk en kon hij met één uit scoren vanaf het derde honk op de opofferingsslag van Ruendrick Piternella.

In de vierde inning werd de voorsprong uitgebreid. Shuruengelo Mingeli en Leandro Anasagasti kregen beiden vier wijd en schoven een honk verder toen Mick Vos zijn stootslag perfect op de derde honklijn legde voor een honkslag. Mingeli scoorde vervolgens het derde punt voor Oranje U18 op de velders keus van Nolan Beugeling.Ook de tweede vrije loop van Spaanse werper Dominguez bleek een dure, want Anasagasti kon scoren toen de linksvelder van Spanje de hoge bal van Jeandro Tromp niet goed wist te verwerken.

IJzersterke pitching

De absolute uitblinker van de dag was werper Luuk ter Beek. De Spaanse slagploeg, die een dag eerder nog de Tsjechen versloegen, hadden geen enkele grip op de worpen van ter Beek. In acht innings kwamen de Spanjaarden niet verder dan vier honkslagen. Pas in de negende inning werd de ploeg dreigend. Na twee honkslagen om de negende inning te openen werd ter Beek vervangen door Arij Fransen. Inmiddels was de voorsprong al uitgebreid naar 6-0 dankzij RBI-singles van Leandro Anasagasti en Jeandro Tromp.

Fransen kreeg een tweehonkslag tegen waarop beide honklopers scoorden, maar stelde de zege en daarmee de Europese titel vervolgens via een dubbelspel (waarop wel gescoord werd) en een strikeout veilig.

Ongeslagen

Na zeges tegen Groot-Brittannië (21-2), Tsjechië (9-5), Frankrijk (17-7), Oekraïne (17-0), Italië in de halve finale (12-2) en nu ook deze finale is Team Kingdom of the Netherlands U18 ongeslagen Europees Kampioen geworden. Het betekent een titelprolongatie voor het team van bondscoach Eric de Bruin, die in 2016 met zijn team de titel binnenhaalde in het Spaanse Gijon. In 2019 verdedigt Oranje tijdens het WK U18 in Zuid-Korea de Europese eer.

Later volgt nog meer informatie over de individuele prijzen van dit toernooi.

 

Pitchers Nederland
Luuk ter Beek (8 + 2 slagmensen): 2-1-6-1
Arij Fransen (1): 1-0-2-0

AAA naar de finale

Het U18 Nederlands Koninkrijksteam heeft zich ongeslagen geplaatst voor de finale.
Foto: © Raymond Beugeling

Met een walk-off homerun heeft Denzel Bryson het Nederlands Koninkrijksteam vanmiddag in het Stadio Roberto Jannella in Grosseto in de wedstrijd tegen Italië naar de finale geslagen van het Europees kampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger. De speler van het Bussumse HCAW sloeg drie punten binnen voor de knock-out: 12-2. Met de winst heeft het Koninkrijksteam zich bovendien als eerste ploeg geplaatst voor het U18 wereldkampioenschap van volgend jaar.

Een uniek moment in het Europese honkbal. Aartsrivalen Nederland en Italië stonden op twee verschillende velden tegenover elkaar. In Haarlem herstelde het grote Nederlands Koninkrijksteam, na de verloren European Baseball Series van afgelopen najaar, de verhoudingen. Oranje versloeg Italië op de tweede speeldag van de Honkbalweek Haarlem met een 0-7 shut-out. Om het succes compleet te maken, zorgde ruim 1.500 kilometer zuidelijker de toekomst van het Nederlands honkbal voor een nog veel groter succes.

Ruim 1500 kilometer zuidelijker van het Pim Mulierstadion waar het Koninkrijksteam tegenover Italië stond, werd ook in Grosseto de strijd gestreden tussen de twee Europese aartsrivalen.

In de Italiaanse stad Grosseto versloeg het U18 Koninkrijksteam in de halve finales van het Europees kampioenschap óók zijn Italiaanse tegenstander. De formatie van hoofdcoach Eric de Bruin deed dat in het hol van de leeuw met zoveel flair en professionaliteit, dat alleen maar kan worden geconcludeerd dat de toekomst voor het Nederlandse honkbal er zeer rooskleuring uitziet. De beloning was dan ook zeer verdiend: niet alleen plaatsing voor de derde opeenvolgende EK-finale, maar bovendien een ticket voor het U18 wereldkampioenschap van volgend jaar in Zuid-Korea.

Lof

De wijze waarop de Nederlandse talenten deze week in Grosseto hun wedstrijden spelen, verdient alle lof. Bij lastige wedstrijden, zoals tegen Tsjechië, hielden de spelers van het Koninkrijksteam hun hoofd erbij. En gisteren werd tegen de zwakkere broeders uit Oekraïne zoals het hoort vol uitgehaald. Dat leverde ongeslagen een plaats op in de halve finales. Tegen gastheer Italië, dat eerder deze week van Spanje wel verloor.

In die wedstrijd uit de halve eindstrijd profileerde Oranje zich als de grote favoriet van dit Europees kampioenschap. De ploeg werd in het 45 jaar oude Stadio Roberto Jannella aanvankelijk nog wel op weg geholpen door een hele serie aan vrije lopen. Maar tegen de tijd dat de Italiaanse pitchers de slagzone hadden gevonden, liet het Koninkrijksteam zien er ook lustig op los te kunnen slaan. Eén van de hoogtepunten was de daverende driehonkslag van Darryl Collins in de vijfde inning. De speler van Curaçao Neptunus sloeg daarmee Mick Vos en Nolan Beugeling over de thuisplaat. Op de driepitter vergrootte Oranje zijn voorsprong tot 7-2 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Leed

Darryl Collins sloeg twee hits.
Foto: © Raymond Beugeling

Daarmee was het leed voor Italië echter allerminst geleden. De Italiaanse manager John Cortese wisselde de ene na de andere pitcher, maar moest vanuit de dug-out lijdzaam toezien hoe de Nederlandse titelverdediger zijn ploeg een dag voor de eindstrijd met een knock-out uitschakelde. Met Tyler Boersma (tweehonkslag) en Darryl Collins (geraakt werper) op de honken en één man uit, nam Denzel Bryson in de zevende Nederlandse slagbeurt de bal vol op zijn knuppel. Hij joeg daarmee de bal ver over de omheining. Met zijn driepunten-homerun bracht hij het verschil van tien punten op het scorebord: 12-2.

Daarmee kon het feest bij de Nederlandse ploeg losbarsten. Voor de derde keer op rij heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Twee jaar geleden werd daarin nog met 7-3 gewonnen van Italië. Maar met de 12-2 nederlaag zijn de Italianen nu verwezen naar de strijd om het brons. De veertienvoudig juniorenkampioen werd nog maar twee keer eerder derde. Dat gebeurde in 1999 en 2011. In 26 van de andere 29 edities verzekerde Italië zich wel van een plaats in de eindstrijd. Nederland speelt morgen vanaf 18.00 uur in de finale om zijn zestiende Europese titel. De tegenstander in de eindstrijd wordt de winnaar uit de andere wedstrijd uit de halve finales tussen het nog ongeslagen Spanje en Tsjechië.

Winnend pitcher

De winnend pitcher voor het Nederlands team werd vanmiddag Sem Robberse (3-0-7-0). De zestienjarige ploeggenoot van Bryson bij hoofdklasser HCAW was bijna onbespeelbaar voor de Italianen. Robberse hield probleemloos zeven innings stand en loodste daarmee zijn ploeg de finale in. Na de bijna perfecte volledige wedstrijd gisteravond van pitcher Chris Stuart kon manager Eric de Bruin zodoende ook vandaag zijn overige pitchers sparen voor de belangrijke wedstrijd van morgen.

Aanvallend werd Robberse gesteund door elf Nederlandse hits, waaronder twee voor Darryl Collins (2 uit 3), Nolan Beugeling (2 uit 3) en Mick Vos (2 uit 4). Denzel Bryson (1 uit 4) sloeg vier punten over de thuisplaat, terwijl midvelder Jeandro Tromp het succes voor HCAW vergrootte door drie van de twaalf punten voor zijn ploeg te scoren.

 

Pitchers Italië
Samuel Aldegheri (3 1/3+4 man): 4-8-3-0
Marco Pizzolini (1 1/3): 1-2-3-0
Oscar Tucci (1 1/3+3 man): 2-1-4-0
Gabriel Real Sanchez (1/3+1 man): 1-0-1-0

Pitchers Nederland
Sem Robberse (7): 3-0-7-0

 

U18 Koninkrijksteam ongeslagen poulewinnaar

Grosseto 13-07

Chris Stuart (2) stond in zeven innings geen enkel punt toe.
Foto: © Raymond Beugeling

Het Nederlands Koninkrijksteam is vanavond ongeslagen poulewinnaar geworden op het U18 Europees kampioenschap. In het Italiaanse Grosseto kwam Chris Stuart in de wedstrijd tegen Oekaraïne twee ballen tekort voor een no-hitter. Met een 0-17 overwinning kan de ploeg van manager Eric de Bruin zich nu opmaken voor de halve finales. Daarin is morgen om 15.00 uur het sterke Italië de volgende tegenstander.

De Italiaanse honkballers begonnen in eigen land sterk aan het Europees kampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger. Maar na twee overwinningen verspeelde de gastheer gisteravond tegen Spanje een 1-4 voorsprong en verloor het zijn eerste wedstrijd. Vanmiddag leek dat zich te herhalen. In de wedstrijd tegen de met Amerikaanse collegespelers gevulde nationale ploeg van Ierland verspeelde Italië bijna een 4-10 voorsprong. Maar met 9-10 werd nog maar ternauwernood vroegtijdige uitschakeling op dit EK voorkomen.

Dat betekent wel dat veertienvoudig Europees juniorenkampioen Italië morgen om 15.00 uur  al de verrassende tegenstander wordt van het Nederlands Koninkrijksteam in de halve finales. En daarin staat niet alleen een plaats in de eindstrijd op het spel, maar bovendien kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Zuid-Korea.

Driehonkslag

In de laatste groepswedstrijd uit poule A tegen Oekraïne tankte Oranje vanavond nog wat vertrouwen voor die belangrijke wedstrijd van morgen. De honkballers uit Oekraïne hadden dit toernooi nog geen wedstrijd gewonnen, maar wel met slechts één punt verschil verloren van Groot-Brittannië en halve finalist Tsjechië. De Nederlandse ploeg wisten zij het vanavond in het Stadio Roberto Jannella echter geen enkel moment lastig te maken.

Aanvallend kwam het Koninkrijksteam in zeven innings tot maar liefst zeventien honkslagen. Darryl Collins (3 uit 6), Ruendrick Piternella (3 uit 5), Sherson Randt (1 uit 3) en Leandro Anasagasti (2 uit 4) sloegen elk een driehonkslag. Collins en Piternella sloegen samen zeven punten binnen. Daarmee kreeg de arme ploeg uit Oekraïne alle hoeken van het honkbalstadion in Grosseto te zien. Vanaf het moment dat Anasagasti en Randt in de tweede inning scoorden op een honkslag van Tahir Meulens, kreek Oranje niet meer achterom. Met een machtig slotakkoord van zeven punten op evenzoveel honkslagen klaarde het Koninkrijksteam in de zevende inning de klus.

Aandacht

Maar alle aandacht ging vanavond uit naar Chris Stuart. De jonge talentvolle pitcher van Amsterdam Pirates werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste pitcher tijdens het U15 Europees kampioenschap. Op dat toernooi stond hij in twee wedstrijden en acht innings geen enkel punt toe. En ook vanavond was het jongere broertje van softbalinternational Rhowan Stuart, die aankomende maandag met Nederland aan het U22 Europees kampioenschap begint, onbespeelbaar. Stuart nam een no-hitter mee de zevende inning in en stond alleen in de derde en vijfde inning een tegenstander toe op het tweede honk.

Met één man uit in de zevende en laatste inning moest Stuart echter een honkslag incasseren van tweede honkman Anton Poplavsky. De nummer zeven in de slagvolgorde sloeg de bal net over eerste honkman Tyler Boersma heen. Daarmee kwam Stuart twee ballen tekort voor een no-hitter, want niet veel later sloeg Mykola Kalaitanov de bal in een dubbelspel om de wedstrijd te beëindigen. Stuart schakelde vanavond in Grosseto acht tegenstanders uit met drie slag.

Wereldkampioenschap

Het U18 Europees kampioenschap gaat morgen zijn laatste fase in. Om 15.00 uur staan het Nederlands Koninkrijksteam en Italië tegenover elkaar in de eerste wedstrijd uit de halve finales. Dat is exact op hetzelfde tijdstip als de nationale ploegen van Nederland en Italië ook morgen in Haarlem op de tweede speeldag van de Honkbalweek tegenover elkaar staan. Om 20.00 uur spelen in Grosseto eveneens het nog ongeslagen Spanje en Tsjechië om een plaats in de finale. Die eindstrijd wordt zondag om 18.00 uur gespeeld.

De twee finalisten kwalificeren zich voor het U18 wereldkampioenschap van 2019. De organisatie van dit toernooi werd deze week door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) toegekend aan Gijang County, Busan. Het in 2016 opgeleverde Gijang-Hyundai Dream Ballpark van deze Zuid-Koreaanse stad was twee jaar geleden ook al de speellocatie van het WK dames honkbal.

 

Pitchers Nederland
Chris Stuart (7): 8-6-1-0

Pitchers Oekraïne
Serhii Trytiak (3 1/3+3 man): 1-5-5-2
Artur Bovtach (2/3): 1-0-1-0
Dmytro Sachuk (2+2 man): 0-2-5-2
Maksym Vlasiuk (1/3+2 man): 0-1-2-0
Portuhalsky Vladysla (2/3): 0-0-4-1

 

AAA vs Frankrijk

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van het U18 Europees kampioenschap. De ploeg van manager Eric de Bruin bleef vandaag in het Stadio Simone Scarpelli in Grosseto ook in zijn derde wedstrijd ongeslagen. Curaçao Neptunus-spelers Ruendrick Piternella en Darryl Collins sloegen met homeruns de vijftienvoudig Europees kampioen naar een 7-17 overwinning op Frankrijk.

Net als een dag eerder kon het Nederlands Koninkrijksteam ook vandaag lastig weglopen bij zijn tegenstander. Nadat rechtsvelder Ruendrick Piternella met een tweepunten-homerun in de derde inning eerst al een 2-0 achterstand had moeten wegpoetsen, verspeelde Oranje in de zesde inning een 3-6 voorsprong. Zonder honkslag op te geven zag reliever Daniel Vos in deze slagbeurt maar liefst vier Franse honkballers de thuisplaat passeren.

Homerun

Maar geen enkel moment lieten de Nederlandse honkballers zich vandaag in de Italiaanse avond van de wijs brengen. Na hits van Nolan Beugeling en Tyler Boersma kon Oranje de wedstrijd direct weer in evenwicht brengen, voordat Jeandro Tromp vanaf het derde honk zijn ploeg na een wilde worp op voorsprong kon zetten.

Jeadro Jeandro Tromp scoorde vijf van de zeventien punten voor zijn ploeg.
Foto: © Raymond Beugeling

In de achtste inning besliste Darryl Collins definitief de wedstrijd. Hij volgde het voorbeeld van Ruendrick Piternella, zijn ploeggenoot bij hoofdklasser Curaçao Neptunus. Met Nolan Beugeling en Tyler Boersma op de honken sloeg hij de bal over de omheining in het rechtsveld. Met de tweede Nederlandse homerun van de dag vergrootte Collins de voorsprong tot 7-11. Daarmee was het Franse verzet verbroken en liepen de Nederlandse honkballers in de laatste inning alsnog hard weg bij hun tegenstanders.

Verschil

Was het verschil in punten lang minimaal, aanvallend was het Koninkrijksteam vele malen sterker dan zijn tegenstander. Oranje kwam vanavond in Grosseto tot maar liefst zeventien hits, waaronder drie voor Tyler Boersma (3 uit 6 met vier binnengeslagen punten) en twee voor Denzel Bryson (2 uit 4), Ruendrick Piternella (2 uit 4), Darryl Collins (2 uit 5) en Max Kops (2 uit 5). Jeandro Tromp scoorde maar liefst vijf punten voor zijn ploeg, terwijl Collins vijf punten over de thuisplaat sloeg.

Verdedigend stonden pitchers Scott Prins, Daniel Vos, Jiorgeny Casimiri en Sem Robberse slechts drie honkslagen toe. Maar met acht keer vier wijd, driemaal geraakt werper en twee wilde worpen maakten de Nederlanders het vandaag lang onnodig spannend.

Aartsrivaal

Voor de honkballers uit het Koninkrijk was het al de negende opeenvolgende overwinning op een U18 EK sinds op 19 juli 2015 de finale van Italië met 5-6 werd verloren. Morgenavond sluit het nog ongeslagen Nederlands Koninkrijksteam de eerste speelronde van het Europees kampioenschap af met een wedstrijd tegen het nog puntloze Oekraïne. Bij winst plaatst Oranje zich als poulewinnaar voor de halve finales en wordt mogelijk aartsrivaal Italië tot in ieder geval de finale ontlopen.

De Italianen bleven in de wedstrijden tegen Litouwen (13-2) en Duitsland (12-4) ongeslagen. SInds 1974 verdeelden Nederland en Italië onderling de Europese juniorentitels. Nederland werd vijftienmaal kampioen, Italië ging er veertien keer met het kampioenschap vandoor. In twintig van de 29 edities stonden de twee teams tegenover elkaar in de finale, de laatste keer twee jaar geleden in het Spaanse Gijón, toen Nederland met 7-3 voor het eerst sinds 2011 de titel heroverde.

 

Pitchers Nederland
Scott Prins (3 1/3): 3-2-2-0
Daniel Vos (3 1/3+2 man): 5-6-1-0
Jiorgeny Casimiri (1 1/3): 3-0-0-0
Sem Robberse (1): 1-0-0-0

Pitchers Frankrijk
Meylian Marin (3 1/3+1 man): 2-3-8-0
Clifford Heberden (2 2/3+3 man): 0-4-4-2
Nathan Lellouche (2/3+1 man): 1-2-0-0
Quentin Moulin (1 1/3): 1-2-1-1
Jules Mage (1): 2-3-4-1

 

Arij pakt de win

Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft ook het tweede duel van het EK U18 in Grosseto, Italië gewonnen. In een duel dat lang gelijk opging, trok de ploeg van coach Eric de Bruin aan het langste eind: 9-5. Het verschil werd in de zevende inning gemaakt dankzij RBI singles van Jeandro Tromp, Nolan Beugeling en Darryl Collins.

 

Het werd voor het Koninkrijksteam U18 en startende werper Luuk ter Beek een wat stroeve start. De Tsjechen scoorden in de eerste drie innings telkens één of twee runs. Ter Beek gooide twee keer drie slag, maar kreeg ook vier honkslagen tegen in twee innings en zag zijn veld een aantal dure fouten maken. Zijn opvolger Stefan Iannelli kreeg in de derde inning ook twee runs tegen (één verdiend), maar herstelde sterk en overbrugde het gat tussen starter ter Beek en relievers Fransen en Casimiri.

Comeback

Tot drie keer toe wist Oranje U18 in deze wedstrijd van een achterstand terug te komen. Een RBI single van Ruendrick Piternella en een wilde worp zorgden in de eerste inning voor een 2-2 gelijke stand. In de tweede inning scoorde Leandro Anasagasti (vrije loop) op een grondbal van Jeandro Tromp de gelijkmaker en in de vierde inning scoorde Anasagasti (double) op de honkslag van Mick Vos, die op zijn beurt op een Tsjechische veldfout over de thuisplaat kwam.

De bullpen zorgde er, dankzij ijzersterke outings van Iannelli (3 IP), Arij Fransen (3 IP) en closer Casimiri (1 IP), voor dat de Tsjechen in de rest van de wedstrijd niet meer scoorden.

Tweede overwinning

In de zesde inning nam Oranje voor het eerst een voorsprong. Nolan Beugeling startte de slagbeurt met een tweehonkslag en bereikte het derde honk op de stootslaghonkslag van Jeandro Triomp. Tromp sneuvelde vervolgens op het tweede honk via een velders keus (Tyler Boersma), waarop Beugeling het zesde punt scoorde voor het Koninkrijksteam. In de zevende inning werd de zege veiliggesteld via de broodnodige insurance runs. Beugeling, Tromp en Collins sloegen elk een punt binnen met een honkslag.

Na twee wedstrijden staat Oranje U18 bovenaan in bovenaan in Poule A. Morgen is om 16.00u nummer twee Frankrijk (twee wins, één loss) de tegenstander.

Beste slagmannen aan de kant van het Koninkrijksteam:
Jeandro Tromp: 2-4 met 2 RBI
Tyler Boersma: 1-3 met 2 RBI
Darryl Collins: 3-5 met 1 RBI

 

Pitchers Tsjechië 
Daniel Padsyak (5): 7-4-6-2
Petr Vojta (1): 0-1-3-0
Tomas Hrbek (2): 1-1-5-0

Pitchers Nederland
Luuk ter Beek (2): 2-1-4-2
Stefan Iannelli (3): 1-4-0-1
Arij Fransen (W) (3): 2-2-1-0
Jiorgeny Casimiri (1): 2-0-0-0

 

eerste wedstrijd op het EK

Team Kingdom of the Netherlands U18 is het EK U18 in Grosseto goed begonnen met een zeer ruime overwinning op Groot-Brittannië. In slechts vijf innings werden de Britten met maar liefst 21-2. Het verschil werd gemaakt in de derde inning, waarin het team van coach Eric de Bruin 19 runs scoorde op 9 hits. 

 

Sem Robberse, werper van HCAW, opende de wedstrijd voor Oranje en kwam dankzij een dubbelspel zonder kleerscheuren uit de eerste inning. Dankzij wat slordigheden in de Britse verdediging en honkslagen van Neptunianen Darryl Collins en Ruendrick Piternella pakte het Koninkrijksteam een vroege voorsprong toen Tyler Boersma (Meerlease Pioniers) het eerste punt scoorde.

Een inning later werd de voorsprong verdubbeld. Shuruengelo Mingeli sloeg en honkslag en stal – na vijf mislukte pogingen tot een pick-off – het tweede honk. De Curaçaoënaar scoorde vervolgens op de honkslag van Mick Vos (Curaçao Neptunus) het tweede punt voor Oranje.

Rally time

Robberse gooide uiteindelijk drie innings als starter, waarin hij twee keer drie slag gooide en slechts een honkslag tegen kreeg. In de gelijkmakende slagbeurt van de derde inning brak het Koninkrijksteam de wedstrijd volledig open. Op negen honkslagen – twee doubles (Collins, Bryson), twee triples (Anasagasti en Piternella), singles (Piternella, Boersma, Beugeling, nogmaals Boersma en Anasagasti) – twee fouten, tien(!) vrije lopen, een walk en een paar wilde worpen scoorde Oranje negentien runs. Met een voorsprong van 21-0 gooiden relievers Scott Prins en Jiorgeny Casimiri de wedstrijd uit.

Ruendrick Piternella (3-4 met 4 RBI) en Leandro Anasagasti (2-3 met 4 RBI) waren de aanvallende uitblinkers aan de kant van het Koninkrijksteam, dat morgen een vrije dag heeft en het EK op woensdag om 15.00u vervolgt met een lastigere tegenstander: Tsjechië.

 

Pitchers Groot-Brittannië 
Michael Lawson (5): 0-5-7-3
Nathan Kettle (3 slagmannen): 0-2-1-0
Christopher Gregory (4 slagmannen) : 0-3-0-1
Ian Dellapina (1): 2-1-7-1

Pitchers Nederland
Sem Robberse (3): 2-1-1-0
Scott Prins (1): 1-1-3-1
Jiorgeny Casimiri (W) (1): 1-0-0-0

 

1 van de velden

voor de opening

team in Grosseto

ze hebben ook cheerleaders

AAA VS Duitsland

Regensburg 05-07

Gespeeld tegen Duitsland ik heb 1 inning mogen gooien waarbij ik 9 ballen nodig was.

wij hebben gewonnen

AAA VS Travel Team USA

Regensburg 04-07

Oefenwedstrijd van vandaag was tegen een Travel Team uit de VS.

AAA heeft de wedstrijd gewonnen met 13-6

AAA VS Tjechie

Regensburg 03-07

Vandaag geoefend tegen Tjechie.

Ik heb 1 2/3 inning gepitcht en dat ging wel lekker.

De wedstrijd werd door ons gewonnen met 15-3

Onderweg

De jongens in het rood komen van de Antillen

AAA is dan eindelijk onderweg naar het EK U18 in Italie.

Maar eerst wordt er naar Regenburg gevlogen voor de laatste voorbereidingen.

wedstrijden van NL U18

Maandag 9 juli 201815.00 uurNederland–Groot-Brittannië

Woensdag 11 juli 201815.00 uurNederland–Tsjechië

Donderdag 12 juli 201816.00 uurFrankrijk–Nederland

Vrijdag 13 juli 201820.00 uurOekraïne–Nederland

Halve finales Zaterdag 14 juli 2018

15.00 uurNummer 1 poule A–Nummer 2 poule B

Zaterdag 14 juli 2018

20.00 uurNummer 1 poule B–Nummer 2 poule A

Finale Zondag 15 juli 2018

18.00 uurWinnaar halve finale 1–Winnaar halve finale 2

EK in Italie

Ik mag mee met AAA naar het EK in Grosseto (Italie).

Ik vertrek op1 juli naar Regensburg (Duitsland) waar wij een laatste trainingskamp hebben en vlieg vandaar uit naar Italie waar het EK wordt gehouden van 09-07  tot en met 15-07.

Frankrijk VS AAA

Amsterdam 19-04

Frankrijk heeft deze week geoefend tegen het NL AAA.

Ikzelf heb alleen op de dinsdag gepitcht en dat ging redelijk.

Wij hebben al de 4 wedstrijden gewonnen.

Weer thuis

Eindhoven 29-03

Ik ben op 29-03 weer terug gekomen in Nederland.

Het was een mooie ervaring om te spelen met de beste jongens van Europa en ik heb er veel geleerd.

Uiteindelijk hebben wij 1x verloren 1x gelijk gespeeld en 5x gewonnen.

AAA VS. Frankrijk

Barcelona 25-3

Nadat NL met 4-0 te hebben achter gestaan weten ze dit om te draaien naar een 6-4 overwinning.

Ik heb 3 inningen mogen gooien waarbij ik geen punten heb weg gegeven.

 

AAA VS. Italie

Barcelona 23-03

15-0 was de uitslag van de wedstrijd met 2 grand slams en een hone run

Opmerkingen

26.03.2018 08:28

Frank

Leuk om te lezen